Індивідуальна свідомість в періоди переходу до нового циклу. За статтями О.П. Блаватської і теософській традиції - Головченко, Тетяна Володимирівна (Видавництво НТУ «ДП», 2020)
На стадії проявленого Всесвіту можна говорити про космічну свідомість, оскільки слова Всесвіт і Космос в цьому випадку є синонімами. О. П. Блаватська говорить про те, що космічна свідомість знаходиться на наступних семи планах: «Атмічний; Буддхічний; Манасичний; Кама-манасичний; Кама-пранічний; Астральний; Пракрітічний» 53. Ви також можете звернутися до відповідної діаграми в «Таємній Доктрині» 54 . Розділення на Плани треба розуміти правильно, оскільки в нескінченному Просторі усі плани взаємопронизують один інший, представляючи з себе різні рівні духо-матерії.
Keywords: свідомість; сознание; теософія