Реалізація цифрової системи автоматичного керування безперервним об'єктом, на основі фізичної моделі теплового об'єкта з використанням scada системи ZENON - Воскобойник, Є. К.; Бойко, О. О.; Славінський, Д. В.; Загорудько, В. В. (Видавництво НТУ ДП, 2020)
У статті наведена методика поетапної реалізації системи цифрового керування безперервним об'єктом, реалізованої на персональному комп'ютері, що дозволила максимально наблизити модель до реальної системи керування й виконати ефективне тестування її функціонування в невиробничих умовах.
Keywords: ZENON; MATLAB; SCADA; ПЛК; САК; тепловий об’єкт