Застосування неоднорідних конструкцій для сейсмічного та віброційного захисту - Безверхий Дмитро; Данішевський Владислав (НТУ "ДП", 2025)
У статті розглядаються шаруваті конструкції для вібро- та сейсмоізоляції, аналізуються їх динамічні властивості. Наведено характеристики моделей із бетону та гуми, досліджено згасання енергії пружних хвиль. Результати дозволяють розробляти неоднорідні матеріали для захисту будівель від сейсмічних впливів, вібрацій та забезпечення акустичної ізоляції.
Keywords: Шаруваті конструкції; віброізоляція; сейсмоізоляція; пружні хвилі; згасання енергії; неоднорідні матеріали; динамічні властивості.