Формування та аналіз інформаційних даних диспетчеризації вугільних шахт - Малієнко, А. В. (НТУ ДП, 2022)
Описано основні види інформації що формують базу знать диспетчерського пункту вугільної шахти. Сформульовані основні принципи часової обробки та прийняття даних. Визначено постійне перевантаження даними диспетчера, а у зв’язку зі зміною мережевої уяви та розгалуженості систем технологічного процесу вугільних шахт підтвердили проведення обчислювального експерименту , метою якого і є аналіз, коригування рішень отриманих раніше на аналітичної моделі і перевірка адекватності прийнятих рішень диспетчерськими службами вугільних шахт.
Keywords: імітаційне моделювання; розрахунковий експерименту; диспетчерське керування; система прийняття рішень; технологічний процес