Роль та місце об’єктивних та суб’єктивних чинників в процесі виборчої інженерії - Ніколенко, Ю. О.; Третяк, О. А. (My University, 2023)
Виборча інженерія є діяльністю з законодавчого конструювання або зміни початкових виборчих правил (параметри виборчої системи та виборчого процесу, які закріплені в виборчому законодавстві), яка здійснюється для досягнення певних цілей та результатів. Складові ВІ: 1) перша складова – суб’єкт ВІ, тобто юридичні та фізичні особи, що мають право здійснювати ВІ; 2) друга складова – об’єкт ВІ – ВС та ВП; 3) третя складова - вплив суб’єкта ВІ на об’єкт ВІ, що формує технологічну сторону ВІ яка, у свою чергу, включає в себе з телеологічну, конструктивну, прогностичну та результативну складов
Keywords: виборча інженерія; виборча система; виборчий процес