Стацевич, КристіанКристіанСтацевич2021-09-122021-09-122021-09-12Стацевич К. В. Автоматизація процесів виробництва рослинного масла : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Стацевич Кристіан Володимирович. – Д.: НТУ «ДП», 2021. – 82 с.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/158801Об'єкт розробки: автоматизована система управління ділянкою рафінації олії. Мета: удосконалювати існуючі системи управління технологічними процесами для харчової промисловості. Викладена актуальність питання, визначені склад і функції автоматизованої системи управління ділянкою рафінації олії, запропоновані технічні рішення з використанням сучасних інженерних рішень, зроблений вибір елементної бази, визначена структура системи управління. В якості об’єкта управління виступає паровий котел ділянки дезодорації олії, для якої виконується розробка підсистеми автоматичного управління температурою олії. Вхідними параметрами об’єкту управління є сигнали управління для газового пальника який формує температур пару, клапан подачі пару. Вихідними параметрами об’єкту управління є температура пару на виході котла та температура масла в дезодораторі. Підсистема управління включає датчики температури масла в дезодораторі, датчик температури пару, газовий пальник, клапан подачі пару, пристрій управління та під’єднання до загально промислової мережі. Основними функціями системи є формування або реєстрування керуючого впливу який подається на об’єкт управління, реєстрування дійсного значення на виході об’єкта, візуалізація отриманих даних та їх надання у зручному для подальшої обробки виді. Система дослідження формує керуючий вплив у якості котрого виступає потужність пальника за рахунок якої виконується нагрів пару яким свою чергу виконується підігрів олії в дезодораторі.ukпаровий котел ділянки дезодорації оліїСИСТЕМА КЕРУВАННЯКОНТРОЛЕРАвтоматизація процесів виробництва рослинного маслаOther681.5