Війна в Україні – виклик для європейського світу та його цінностей - Гончарук, Наталія; Чередниченко, Анастасія (НТУ ДП, 2022)
Війна Російської Федерації проти України стала новим викликом для європейського світу. Цей виклик стосується усіх сфер життя, торкаючись економічних, політичних, культурних питань, питань безпеки та демократії. Війна підриває внутрішньополітичні та суспільні процеси в державах – членах Європейського Союзу, створює так званий асиметричний вплив на держави Союзу, що тим самим значно впливає на відносини всередині об’єднання.
Keywords: війна в Україні; виклик для європейського світу; сфери суспільного життя; права на незалежність; демократія та територіальна цілісність