Можливості проведення операції з підтримання миру в Україні під проводом коаліції охочих - Патретна Анастасія (НТУ "ДП", 2025)
Однією з потенційних моделей міжнародної інтервенції є операції з підтримання миру (Peace Operations Ops, PSOs), що можуть реалізовуватися поза межами міжнародних безпекових та інституцій колективної оборони. Через постійну блокаду з боку держав, які є частиною системи міжнародних інституцій, зокрема Ради Безпеки ООН (РБ ООН) та проблемність задіяння НАТО чи ЄС запроваджувати операції за межами свого мандату, виникає потреба осмислення потенціалу так званих "коаліцій охочих".
Keywords: гарантії безпеки; повоєнна Україна; зовнішня політика