Відповідальність за порушення норм екологічного законодавства - Воронько, Олена Олександрівна (НГУ, 2013)
Антропогенне і техногенне навантаження на навколишнє природне середовище (далі - НПС) в Україні у кілька разів перевищує відповідні показники у розвинутих країнах світу. Тривалість життя в Україні становить у середньому близько 66 років (у Швеції - 80, у Польщі - 74). Значною мірою це зумовлено забрудненням НПС внаслідок провадження виробничої діяльності підприємствами гірничодобувної, металургійної, хімічної промисловості та паливно-енергетичного комплексу.
Keywords: екологічне правопорушення; екологічне законодавство; научная публикация НГУ 2013; забруднення навколишнього середовища