Застосування зворотного інжинірингу літальних апаратів на основі Сапр Solidworks в учбовому процесі - Акулінін Д. Р. (НТУ "ДП", 2024)
Зростаюча популярність квадрокоптерів підкреслює важливість підготовки майбутніх інженерів до проектування подібних конструкцій та виконання відповідних інженерних розрахунків. У цьому контексті використання наявної фізичної моделі квадрокоптера як об’єкта для реінжинірингу та створення комп’ютерної моделі є результативним підходом у навчальному процесі. Такий метод дозволяє студентам глибше вивчити конструктивні особливості апарата, оволодіти навичками комп’ютерного моделювання, а також засвоїти принципи структурного аналізу й розрахунків на стійкість і напружено-деформований стан. Відтак, застосування фізичної моделі квадрокоптера як навчального інструменту сприятиме формуванню у студентів необхідних знань і умінь, що є важливими для розробки та технічного аналізу безпілотних літальних систем.
Keywords: CAD/CAE технології; квадрокоптер; зворотний інжиніринг; літальний апарат