Про особливості гірничо-геологічної будови Львівсько-Волинського вугільного басейну - Пащенко, Павло Сергійович; Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович (My University, 2023)
Львівсько-Волинський кам’яновугільний басейн знаходиться на заході кордону України на межі Волинській та Львівських областей. Його продовженням є Люблінський басейн на терериторії Холмщини у Польщі. Західна межа басейну простягається від м. Устилуг Володимир-Волинського району Волинської області (на р. Західний Буг) на північ до Рава-Руського насуву та по виходу останнього від західного кордону України на південь, приблизно на 30 км.
Keywords: Львівсько-Волинський кам’яновугільний басейн; сіроколірна карбонатно-теригенна товща; вугленосність; геологічна структура