Розробка методу зменшення розмірності UMAP на технології WEBGPU - Ковальов, Д. О.; Шибаєва, Н. О. (My University, 2024)
На сьогоднішній день, в сфері досліджень та інновацій, велике значення надається аналізу великих обсягів даних для розуміння та оптимізації різноманітних явищ. Цей процес застосовується до вивчення різних аспектів, таких як соціальні тенденції, екологічні виклики, технологічні інновації та інші сфери. Одним із таких процесів є створення нових лікувальних засобів. Даний процес спирається на аналіз великих об'ємів даних, зокрема молекул, пептидів, тощо. Невід'ємною частиною цього процесу є використання методів зменшення розмірності та кластеризації багатовимірних даних для знаходження груп молекул з подібними функціями.
Keywords: зменшення розмірності; UMAP (Uniform Manifold Approximation and Projection); WebGPU