Дослідження моделей пристроїв лінійного кодування - Галушко, О. М.; Токар, Л. О.; Грищенко, В. Л. (НТУ ДП, 2022)
Наведено результати досліджень моделей пристроїв лінійного кодування, які отримано за допомогою програмного забезпечення NI Multisim версії 14.2, при цьому: здійснено удосконалення існуючих моделей цих пристроїв, виконано перевірку правильності їх роботи шляхом аналізу осцилограм сигналів на виходах декодерів, встановлено здатність моделей до виявлення завади у вигляді помилкового біта в закодованому сигналі, а також спроможність відновлення декодерами спотвореного при передаванні сигналу.
Keywords: лінійне кодування; пристрої; моделі; програмне забезпечення; осцилограми; сигнали; спроможність; відновлення