Теоретичні основи управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства - Силантьєв, Ю. А.; Дубєй, Ю. В. (My University, 2023)
Зовнішньоекономічна діяльність підприємства є складовою загальної діяльності, а отже, взаємопов’язаною з нею і спільно вмотивованою підприємства; водночас зовнішньоекономічна діяльність має суттєву специфіку, яка полягає у тому, що здійснюється на іншому, міжнародному, рівні, у взаємозв’язку з суб’єктами господарювання інших країн. Організація управління зовнішньоекономічної діяльності – досить складна робота і визначається, насамперед, його галузевою приналежністю. Вона вимагає уважного опрацювання таких питань як кон’юнктура ринку, потенціальні покупці і продавці, встановлення ділових контактів з ними, проведених переговорів, підписання угод тощо.
Keywords: зовнішньоекономічна діяльність; планування; інтернаціоналізація виробничої діяльності