Інформаційне забезпечення функціонування енергосистеми з розподіленою генерацією - Мороз Б. І.; Папаїка Ю. А.; Кошеленко Є. В.; Луценко М. В.; Макарчук Б. В. (НТУ "ДП", 2025)
Доведено ефективність використання методу раціональної організації обробки повідомлень в одно- і багатопроцесорних обчислювальних системах у якості інструменту самої системи для вибору та дослідження зміни закономірностей взаємодії основних характеристик режимів в системах з розподіленою генерацією, що дозволяє вирішити задачі стратегії управління, виходу елементів з ладу, зміни характеристик цінності та старіння повідомлень, введення нових елементів у систему з її переведенням до класу адаптивних, саморегулюючих. The effectiveness of using the method of rational organization of message processing in single- and multiprocessor computing systems as a tool of the system itself for selecting and studying changes in the patterns of interaction of the main characteristics of modes in systems with distributed generation has been proven, which allows solving the problems of control strategy, failure of elements, changes in the characteristics of value and aging of messages, and the introduction of new elements into the system with its transfer to the class of adaptive, self-regulating ones.
Information support for operation of energy system with distributed generation
Keywords: інформаційне забезпечення; енергосистема; розподілена генерація; старіння інформації; обробка повідомлень; Smart Grid.: information support; power system; distributed generation; information aging; message processing