Розробка раціональної технології схеми доставки вантажів у міжнародному сполученні на прикладі ТОВ «АркадаТранс» - Глотов, Я.М. (НТУ ДП, 2019)
Актуальність роботи обумовлена потребами вітчизняних операторів логістичного ринку у новітніх науково обґрунтованих методиках проектування технологічних схем логістичного обслуговування, впровадження яких дозволило б підняти якість логістичного обслуговування та забезпечити покращення техніко-експлуатаційних та фінансових показників роботи підприємств галузі. Схеми логістичного обслуговування зовнішньоторговельних операцій, що зазвичай використовуються, не відповідають сучасним вимогам за показниками надійності постачання, витрат ресурсів та часу. Причиною тому є системні недоліки, що полягають у спрямуванні проектантів лише на максимізацію прибутку безпосередньо від виконання перевезень. При цьому недостатньо уваги приділяється потребам вантажовласників у комплексному логістичному обслуговуванні. Вирішення завдання підвищення якості обслуговування можливо лише шляхом широкого застосування науково обґрунтованих методів та засобів логістики, економіко-математичного моделювання, дослідження операцій, тощо. Саме тому розробка раціональної технології схеми доставки вантажів у міжнародному сполученні на базі комплексного вивчення та оцінки запитів вантажовласників є є актуальним та своєчасним завданням. Об'єкт дослідження: процес логістичного обслуговування поставок оптіко –волоконного кабелю в міжнародному сполученні. Предмет дослідження: залежність показників якості логістичного обслуговування від параметрів транспортно-технологічної схеми доставки вантажів у міжнародному сполученні. Мета роботи: обґрунтування параметрів раціональної технологічної схеми доставки вантажів у міжнародному сполученні, що забезпечують підвищення якості логістичного обслуговування клієнтів ТОВ «АркадаТранс». Практична цінність роботи полягає у визначенні параметрів системи управління запасами при наявності обмежень на обсяг обігових коштів, що забезпечують зменшення витрат замовника, обґрунтуванні раціональної технології перевезення вантажів, що забезпечує зменшення часу доставки та підвищує надійність постачання.
Keywords: КЛЮЧОВІ СЛОВА: КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, УПРАВЛІННЯ ЗАПАСАМИ, НАДІЙНІСТЬ, ЛОГІСТИЧНІ ВИТРАТИ