Використання фільтру Колмогорова–Вінера для телекомунікаційного трафіку в GFSD моделі - Приходько, Єгор Олександрович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2021)
У роботі наведено загальні відомості про GFSD модель, фільтр Колмогорова–Вінера та метод Галеркіна. Оглянуто роботи попередників. Зроблено висновок, що задача, яка поставлена у роботі, є актуальною для телекомунцікацій. Довизначено кореляційну функцію трафіку в GFSD моделі у неперервному випадку. Досліджено розв’язки відповідного рівняння Вінера–Хопфа на основі методу Галеркіна, в рамках якого застосовано обірване розвинення за поліномами Чебишева першого роду. Дослідження проведено до наближення 18 поліномів включно. На основі отриманих графіків порівняння лівої та правої частин інтегрального рівняння Вінера–Хопфа проілюстровано збіжність методу.
Keywords: ІНТЕГРАЛЬНЕ РІВНЯННЯ ВІНЕРА–ХОПФА, ВАГОВА ФУНКЦІЯ ФІЛЬТРУ КОЛМОГОРОВА-ВІНЕРА, ПОЛІНОМИ ЧЕБИШЕВА ПЕРШОГО РОДУ, МЕТОД ГАЛЕРКІНА, GFSD МОДЕЛЬ, ПРОГНОЗУВАННЯ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОГО ТРАФІКУ, НЕПЕРЕРВНИЙ ВИПАДКОВИЙ ПРОЦЕС