Розробка заходів зі зниження антропогенного навантаження металургійних підприємств в умовах м. Кривий Ріг - Коваль Олексій (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Пояснювальна записка: 115 с., 11 рис., 13 табл., 37 літературних джерел. Об’єкт дослідження. Екологічна безпека та ресурсозбереження на металургійних підприємств м. Кривий Ріг. Предмет дослідження. Обґрунтування заходів з ресурсозбереження та підвищення рівня екологічної безпеки сортопрокатного цеху ХХХХХХ. Мета – підвищенні рівня екологічної безпеки виробництва арматури за рахунок модернізації технологічної лінії дрібно-сортового стану МС 250-4.
Коваль О.В. Розробка заходів зі зниження антропогенного навантаження металургійних підприємств в умовах м. Кривий Ріг : Дипломна робота магістра / Коваль О.В. - Дніпро, 2025. - 115 с.
В першому розділі проаналізовано існуючій стан та перспективи розвитку металургійної промисловості України. Охарактеризовано вплив підприємств металургійної галузі на довкілля. У другому розділі обґрунтовано використання SWOT-аналізу для оцінки екологічної безпеки металургійних підприємства. Надано загальну характеристику об’єкта досліджень. Оцінено поточний екологічний стан довкілля навколо підприємства. У третьому розділі проаналізовано стан сортопрокатного цеху ХХХХХХ. Охарактеризовано проведення реконструкції дрібно-сортового стану МС 250-4. Оцінено вплив підприємства на довкілля після модернізації обладнання. Запропоновані природоохоронні технології.
Keywords: ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ; РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ; СОРТОПРОКАТНЕ ДРІБНО-СОРТОВИЙ СТАН