Удосконалення технологій освоєння нафтових свердловин у процесі розробки родовищ Західного нафтогазоносного регіону - Капелька, Вікторія Вікторівна (НТУ "ДП", 2023)
Практичні результати – приведено технології та технічні засоби для освоєння свердловин та проведено аналіз застосування сучасних технічних пристроїв. Практичне значення полягає в досягненні техніко-експлуатаційні показники: підвищення ефективності освоєння свердловин та проведено аналіз застосування сучасних технічних пристроїв. У процесі проектування проводилися: літературні дослідження; аналіз шкідливих і небезпечних факторів і заходів для їхнього попередження.
Keywords: ПЕРФОРАЦІЯ, ГІДРОСТРУМИННИЙ СПОСІБ, БЕЗДІЮЧІ СВЕРДЛОВИНИ, МАЛОДЕБІТНИЙ ФОНД, КВТ, КВУ, ОСВОЄННЯ СВЕРДЛОВИН, СВАБУВАННЯ, КИСЛОТНА ОБРОБКА