Удосконалення газоперекачувального агрегату в умовах КС «Краснопілля» Запорізького ЛВУМГ - Слива, Михайло Сергійович; Расцвєтаєв, Валерій Олександрович (НТУ ДП, 2023)
Проблемі надійності обладнання газотранспортних систем до даного часу приділяли недостатньо уваги. Проте, враховуючи стратегічне значення газотранспортних системи України, необхідно направити зусилля науковців та інженерів на оцінку технічного стану та підвищення надійності як обладнання компресорних станцій, так і лінійної частини магістральних газопроводів. Безперебійна робота компресорної станції (КС) забезпечується погодженим функціонуванням усього комплексу споруд, який по мірі значущості може бути розділений на об'єкти основного і допоміжного призначення. До основних об'єктів КС відносяться: майданчики прийому і пуску очисних пристроїв; установки очищення газу від механічних домішок; компресорний цех; колектори газу високого тиску; вузол охолодження газу.
Keywords: обладнання газотранспортних систем; КС «Краснопілля» Запорізького ЛВУМГ; стратегічне значення газотранспортних систем; об'єкти допоміжного призначення