Практичний кейс економічної доцільності застосування ШІ в управлінні виробничими процесами - Дегтярьов Д. Ю. (НТУ «ДП», 2025)
Сучасна промисловість перебуває на етапі глибокої цифрової трансформації, де ключову роль відіграє штучний інтелект (ШІ) [1]. Його впровадження дозволяє підприємствам не лише підвищити продуктивність, а й мінімізувати втрати, скоротити простої, підвищити якість продукції та знизити витрати [2]. Методи оптимізації виробництва за допомогою ШІ охоплюють аналіз великих даних, предиктивну аналітику, машинне навчання та роботизацію процесів. Це не просто технологічний тренд, а необхідність для компаній, які прагнуть залишатися конкурентоспроможними в умовах глобального ринку [3].
Keywords: штучний інтелект; управління виробничими процесами; автомобільна галузь