Удосконалення методики розрахунку преміювання робітників видобувних дільниць вугільних шахт - Пістунов, І. М.; Пономаренко, О. П. (My University, 2016)
Обґрунтовано актуальність удосконалення преміювання працівників дільниці вугільної шах- ти, наведено чинники, що стимулюють підвищенню у працівників збільшувати обсяг видобутку вугілля та зменшувати його зольність. Розглянуто фіксовану та змінну частини заробітної плати. Визначено залежність розміру премії від рівня виконання плану видобутку вугілля і його якості у вигляді отриманих економіко-математичних моделей.
Keywords: преміювання працівників; заробітна плата; видобувні дільниці; показники об- сягу видобутку вугілля, зольність