Палітра слова й тексту Січеславщини - Біляцька, Валентина Петрівна; Ігнатьєва, Світлана Євгенівна; Мартинова, Світлана Миколаївна; Мельник, Наталя Георгіївна; Ляшенко, Ірина Сергіївна; Ромас, Людмила Миколаївна; Саїк, Аліна Володимирівна; Тараненко, Ксенія Володимирівна; Цюп’як, Ірина Костянтинівна (Ліра, 2024)
Матеріали колективної монографії репрезентують різнобічність аспектів дослідження художньо-естетичного світу літератури Придніпровського краю, поетики творчості її визначних представників у контексті сучасного літературного процесу; досліджуються духовні та філософські виміри, культурологічні й лінгвістичні аспекти доробку письменників-дніпрян Олександра Завгороднього, Катерини Каленіченко, Михайла Нечая, Лесі Степовички, Валерія Тищенка, Валентина Чемериса. Монографія має наукову та методологічну цінність, адресована літературознавцям, мовознавцям, письменникам, вчителям-словесникам, бібліотечним та музейних працівникам, усім небайдужим до художнього слова письменників Січеславщини.
Keywords: письменники Січеславщини; література Придніпров'я; літературна концепція; лінгвістичний аспект літератури; письменики-дніпряни