Дослідження зниження втрат електричної енергії в розподільчих мережах зі споживачами-регуляторами на базі електромобілів - Дрозд, Катерина Миколаївна (My University, 2019)
Подано мету дослідження, проблеми, на вирішення яких направлені заходи проекту, актуальність роботи та перспективи використання електромобілів у системах електропостачання. Виконано аналіз типових графіків електричних навантажень споживачів міських електричних мереж, виконано моделювання використання електромобілів у якості споживачів-ркгуляторів, наведено динаміку зміни втрат електричної енергії при загальному та регулбованому ГЕН. Обгрунтовано можливість типорозмірної оптимізації трансформаторного електрообладнання електричних мереж з електромобілями у якості активних споживачів-регуляторів та компенсаторів навантаження.
Keywords: СПОЖИВАЧ-РЕГУЛЯТОР; ЕЛЕКТРОМОБІЛЬ; СИСТЕМА ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ; ГРАФІКИ ЕЛЕКТРИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ; АКУМУЛЯТОРНА БАТАРЕЯ; ВТРАТИ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ; ТРАНСФОРМАТОРИ; ОПТИМІЗАЦІЯ