Проблема використовування дiгітальних технологій та баз знань у соціально-гуманітарної сфері - Чернова, Л. Е. (Видавництво НГУ, 2014)
У тексті доповіді аналізується досвід використовування у дослідницьких та навчальних практиках дігітальних та інформаційних технологій в соціально-гуманітарних науках, їх можливості та проблеми, бар’єри у створенні колективної скарбниці знань людства.

At the text of article analyzes the experience of utilization fin research and teaching practices digital and information technology in the social and human sciences, their opportunities and challenges, barriers to the creation of collective treasury of human knowledge.
The problem of utilization digital technology and bases of knowledge in the social and humanitarian sphere
Keywords: дегітальні технології; інформаційні технології; бази даних; бази знань; освіта; пізнавальна діяльність; закономірності автоматизованої обробки даних; digital technology; IT; knowledge base; education; cognitive activity; patterns of automated data processing