Перспективи розвитку особистих селянських государств в ланцюгах вартості агропромислового комплексу України - Люльчак, З. С.; Вишньовська, Х. М. (Видавництво НГУ, 2012)
Попри політичні дискусії, застереження та сумнівні прогнози України в 2009 році ратифікувала угоду стосовно свого членства в Світовій організації тогрівлі (СОТ). Приєднання України до СОТ, організації, яка перш за все створена для зниження митних обмежень та урегулювання відносин на світовому ринку, означає не лише відкриття нових ринків для збуту вітчизняної продукції та участь у формуванні економічної політики організації, а й нові виклики для вітчизняної економіки. Найнебезпечнішим приєднання до СОТ було для виробників сільськогосподарської продукції.
Keywords: вітчизняна промисловість; ланцюг вартості