Модернізація підстанцій - Васько, А. В.; Кошеленко, Є. В. (НТУ ДП, 2022)
Фізичний знос трансформаторних підстанцій та зміни потужностей основних-споживачів – головні причини, чому важливо оновлювати електричне обладнання. Багато діючих ТП у центрі великих міст працюють на межі можливостей, водночас значна частина ТП у промислових районах працюють у недовантаженому режимі. Щоб раціоналізувати парк трансформаторного обладнання підстанцій та мінімізувати втрати електричної енергії при її розподілі, потрібно модернізувати обладнання трансформаторних підстанцій та приводити потужність встановленого обладнання у відповідність з потребами споживачів.
Keywords: підстанція; модернізація