Особливості підрахунку об’ємів на основі складання цифрової топографічної моделі родовища - Коваленко, В. А.; Бруй, Г. В. (НТУ ДП, 2022)
В умовах сучасного виробництва, необхідно володіти інформацією щодо кількості і якості корисної копалини, що добувається, або знаходиться на складах підприємства і яка динамічно змінюється. Методи підрахунку об’ємів існують різні і застосування того чи іншого методу залежить від характеру родовища, способів виїмки, форми відвалів, видів зйомки, вихідної документації тощо. Тому метою даного дослідження є аналіз результатів підрахунку об'ємів видобутку за результатами маркшейдерських вимірів корисної копалини у забоях та на складах ПрАТ «Полтавський ГЗК» з метою виявлення найбільш оптимального програмного продукту для даних умов і застосування його в умовах даного підприємства.
Keywords: родовище; топографічна модель