Будівництво комплексу породного перевантаження дренажних пластів с5 і с6 шахти ім. Сташкова ВСП «ШУ ДНІПРОВСЬКЕ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» - Коновалова, А.А. (My University, 2019)
Пояснювальна записка: 89 с, 3 рис, 13 табл., 1 додаток, 8 джерел. ШАХТА ІМ. СТАШКОВА, ШТРЕК, ЖИВИЛЬНИК, НІША, БУНКЕР, КОМБАЙН, БУРОПІДРИВНІ РОБОТИ, КУТ НАХИЛУ ВИРОБКИ Об’єкт розроблення – спорудження комплексу виробок породного перевантаження шахти ім. Сташкова. Мета роботи – визначення параметрів технології спорудження комплексу виробок і обґрунтування геометричних параметрів бункеру, а саме – раціонального кута нахилу виробки. Результати та їх новизна – обґрунтування кута нахилу виробки з використанням засобів механіки тіла і теорії удару елементів гірської маси по кріпленню виробки. Новизна рішень полягає в запропонованій схемі проходки бункеру, яка містить два етапи: розбурювання передової свердловини і наступного розширення виробки буро підривним способом, що дозволяє забезпечити безпеку праці і скоротити витрати праці прохідників. Взаємозв’язок з іншими роботами – розвиток наукових тем, які стосуються питань оптимізації показників ефективності проходки, спорудження виробок і їх захисту для довготривалого використання в рамках наукових робот, які виконуються на кафедрі будівництва, геотехніки і геомеханіки Національного технічного університету «Дніпровська політехніка». Сфера застосування розробки – технології спорудження похилих і вертикальних виробок в умовах шахт Західного Донбасу. Практична значимість кваліфікаційної роботи – використання запропонованих рішень для реального будівництва комплексу виробок на шахті ім. Сташкова.

Explanatory note: 89 c, 3 fig,, 13 table, 1 app, 8 sources. STASHKOVA MINE, DRIFT, FEEDER, NICHE, BUNKER, HARVESTER, DRILLING AND BLASTING WORK, WORKING ANGLE The fragmentation facility is equipped with a complex of workings of rock reexcavation of the Stashkova mine. The purpose of the work is to determine the parameters of the technology of construction of the complex of workings and substantiation of the geometrical parameters of the hopper, namely - the rational angle of inclination of the workings. The results and their novelty - justification of the angle of inclination of the workpiece with the use of body mechanics and the theory of impact of the elements of the rock mass on the roof. The novelty of the solution lies in the proposed scheme for the passage of the hopper, which contains two steps: the destruction of the advanced well and the subsequent expansion of the production of the drill in a disruptive way, which allows to ensure safety and reduce the cost of labor of the passers. Interconnection with other works - development of scientific topics related to optimization of indicators of drilling efficiency, construction of workings and their protection for long-term use within the framework of scientific works performed at the Department of Construction, Geotechnics and Geomechanics of the National Technical University "Dniprovska Polytechnic." Scope of development - technology of construction of inclined and vertical workings in the conditions of mines of Western Donbass. The practical significance of the qualification work - the use of the proposed solutions for the real construction of a complex of workings at the mine. Stashkova.
Keywords: ШТРЕК; ЖИВИЛЬНИК; БУНКЕР; БУРОПІДРИВНІ РОБОТИ