Аналіз застосування технологій отримання водню - Янкін, Д. В.; Саїк, П. Б. (My University, 2022)
Вирішення проблем незалежності становлення української енергетичної галузі, яка є однією з найважливіших, складових частин економічної безпеки країни є вкрай важливим науково-практичним завданням. Сьогодні найпоширенішою сировиною для виробництва енергії є вугілля, газ та нафта. Стрімке зростання попиту на енергію та зменшення ресурсів викопних видів палива змушує суспільство шукати альтернативні методи виробництва енергії. Крім того, ресурси викопного палива необхідно використовувати більш ефективно з погляду таких проблем, як: глобальне потепління та забруднення навколишнього середовища. Водночас нестабільні ціни на нафту, а також посилення екологічного законодавства щодо викидів парникових газів змушують найбільші економічні держави шукати новий, конкурентоспроможний за ціною та екологічно чистий енергоносій. На думку фахівців у коротко- та середньостроковій перспективі водень, ймовірно, стане цим бажаним енергоносієм.
Keywords: технологія електролізу води; система високотемпературного електролізу; переривчасті мережи; технологія отримання водню