Деякі визначення технології свердловинного видобутку - Дмитрук, О. О.; Коровяка, Є. А.; Ігнатов, А. О. (НТУ ДП, 2022)
Ефективна розробка родовищ за свердловинного видобутку полягає у створенні гірничих виробок (в даному випадку їх особливої категорії – свердловин), які представляють собою надійний канал зв’язку із покладом корисних копалин. Вибір конструкції видобувної свердловини залежить від геолого-літологічних особливостей будови родовища, властивостей порід непродуктивних товщ, необхідної продуктивності процесу видобутку, призначення свердловини, способу буріння
Keywords: розробка родовищ; свердловинний видобуток