Розробка інформаційно-вимірювальної системи для керування роботою комплексної системи опалення та кондиціонування - Олішевський, І. Г.; Гусєв, О. Ю. (НТУ ДП, 2022)
В наш час, питання енергоефективності є дуже актуальним. При чому як в розрізі всієї енергетичної системи України, так і в розрізі окремих господарств. Концептуальна схема системи опалення та кондиціонування, яка розглянута авторами в роботах [1-2], може набути широкого застосування в умовах післявоєнної відбудови України. Використання нетрадиційних підходів які пропонуються у цій системі, дозволять заощадити до 39% умовного палива, у порівнянні із звичайними системами теплонасосного опалення та кондиціонування. В цій роботі автори більш детально зайнялися питаннями регуляції системи.
Keywords: інформаційно-вимірювальна система; система опалення; енергетична система України; енергоефективність