Розробка економіко-інформаційної системи оптимізації потоків міського дорожнього руху - Приходченко О. Ю.; Пістунов І. М (JSC Analityk, 2024)
У статті здійснено критичний аналіз поточних підходів до реорганізації міських транспортних шляхів. Запропоновано розгляд проблеми оптимізації транспортних потоків як багатовимірної, зокрема такої що має соціальні та економічні аспекти. Розроблено економіко-інформаційну модель безперервного моніторингу та оптимізації конфігурації міських транспортних потоків за критерієм часу очікування в заторах. Запропоновано розрахунок економічних наслідків такого часу очікування. Розроблена система має практичне значення і може бути застосована в управлінні транспортними потоками як економічною підсистемою міста як соціально-економічної системи.
Development of an economic and information system for the optimization of city traffic flows
Keywords: імітаційне моделювання; транспортні потоки; оптимізація; час очікування; економіко-інформаційна система; simulation modeling; traffic flows; optimization; waiting time; economic-information system