Кримiнально-правова квалiфiкація евтаназiї - Воронцова, Віолетта Владиславіївна (НГУ, 2013)
Головним, фундаментальним правом людини, що посідає особливе місце серед особистих немайнових прав, які забезпечують природне існування фізичної особи, є право людини на життя. Міжнародні нормативно-правові акти, які гарантують права та свободи людини, а також Конституція України визнають право на життя невід’ємним правом кожної фізичної особи, покладаючи на державу обов’язок його захищати. На сьогоднішній день дедалі актуальнішим стає питання дозволу реалізації права людини на смерть – евтаназія.
Keywords: евтаназія; эвтаназия; кримiнально-правова квалiфiкація; уголовно-правовая квалiфiкация; Конституція України; Конституция Украины; активна евтаназія; активная эвтаназия; евтаназія новонароджених; эвтаназия новорожденных