Геоекономічні чинники руху прямих іноземних інвестицій та посилення національної безпеки України - Геращенко С. О.; Шашкіна К. Т. (НТУ "ДП", 2023)
Результати. Розглянуто перспективи України у сферi залучення прямих iноземних iнвестицiй, проаналізовано динаміку обсягів прямих iноземних iнвестицiй. Показано напрями покращення геоекономічного становища України у повоєнній економіці за умови залучення значних обсягів прямих іноземних інвестицій. Results. The prospects of Ukraine in attracting foreign direct investments were considered, the dynamics of the volume of foreign direct investments were analyzed. The possibility of improving the geo-economic situation of Ukraine in the post-war economy is indicated, provided that significant amounts of foreign direct investments are attracted.
Geo-economic factors of foreign direct investment movement and strengthening of national security of Ukraine
Keywords: SWOT-аналіз; геоекономічні чинники; геополітика; прямі іноземні інвестиції; змiцнення нацiональної безпеки; SWOT analysis; geo-economic factors; geopolitics; direct foreign investment; strengthening of national security