Встановлення режимів термообробки деталей буксового вузла шахтної вагонетки за визначеними кінематичними та силовими характеристиками руху - Федоряченко, С. О.; Батусь, В. В.; Фартушна, А. (Видавництво НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Проведено аналіз використання шахтних вагонеток в умовах зростання інтенсивності експлуатації та виявлено ряд невирішених завдань, пов'язаних зі стійкістю їх руху по шахтному рейковому шляху. Запропоновано технологію термообробки втулок буксового вузла для отримання високих показників поверхневої твердості.

The analysis of the use of mine trolleys in the conditions of increasing the intensity of operation and identified a number of unresolved problems related to the stability of their movement along the mine rail path. The technology of heat treatment of bushing hub bushings for high surface hardness indices is proposed.
Setting up of thermal treatment modes of shaft mine tanks determination by defined kinematic and power movement features
Keywords: шахтна вагонетка; стійкість руху; буксовий вузол; напружено‐деформований стан; режими термообробки; mine trolley; resistance to movement; axle box; stress‐strain state; heat treatment modes