Дослідження наслідків бойових дій на землях сільськогосподарського призначення методами дистанційного зондування - Кибальна, І. В.; Бучавий, Ю. В. (My University, 2023)
З початком повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації на територію України, коли на значних територіях нашої держави ведуться інтенсивні бойові дії, шкода, що завдається земельним ресурсам нашої держави, є дуже значною. Відповідно до ст. 14 Конституції України «земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави». Забруднення земель, які є простором для людської діяльності та важливим ресурсом для сільськогосподарського виробництва, має негативний вплив як на виробничі процеси, так і на загальні умови проживання людей. Це призводить до виникнення проблем у виробничому секторі, погіршення життєвого середовища, зменшення рекреаційного потенціалу території та негативного впливу на здоров’я населення.
Keywords: класифікація наслідків бойових дій; моделювання просторової ситуації пошкодження