Дослідження ефективності методів контролю якості додатків з мікросервісною архітектурою - Поштак, Р. В. (My University, 2018)
Explanatory note:106 р., 27 fig., 3 applications, 78 sources. Object of research: the methodology of designing and testing micro-service applications. The purpose of the degree project: creation of advanced methodology for designing microservice systems, research of existing methods of quality control the microservice applications. Methods of research. In solving the problem, scientific achievements in the areas of development of microsystems systems and software were used. The scientific novelty of the received results are to analyze and identify the shortcomings of the traditional approach to the development of microsystems and to create a methodology for designing microsystems in different programming languages. The practical value of work is is to develop methods for retrieving, deploying and scaling micro-service applications using various software tools and creating a test system based on the microservice approach. The scope. Develop technique can be used for designing and creating microservice applications. The value of the work and conclusions. Advanced technique allows the design of micro-service applications with significant reductions in both material costs and time, as evidenced by the developed software in the master's work. Projections on development research. Develop a universal methodology for creating microservice applications, which can be used to design microservice applications through various software platforms. Develop a test system based on a microservice approach. In section "Economics" calculated the complexity of software development, the cost of creating the software and the duration of its development, and marketing studies market created by the software.

Пояснювальна записка: 106 с., 27 рис., 3 додатків., 78 джерела. Об'єкт дослідження: методологія проектування та тестування мікросервісних додатків. Мета магістерської роботи: створення вдосконаленої методики проектування мікросервісних систем, дослідження існуючих методів контролю якості мікросервісних додатків. Методи дослідження. При рішенні поставленої задачі використовувалися наукові досягнення в областях розробки мікросервісних систем та програмного забезпечення. Наукова новизна результатів, що очікуються, полягає у проведені аналізу та виявленні недоліків традиційного підходу до розробки мікросервісних систем та у створенні методики проектування мікросервісних систем на різних мовах програмування. Практична цінність результатів полягає у розробленні алгоритмів для сторення, розгортання та масштабування мікросервісних додатків за допомогою різних програмних засобів та створення тестової системи на основі мікросервісного підходу. Область застосування. Розроблена методика може застосовуватися для проектування та створення мікросервісних додатків. Значення роботи та висновки. Удосконалена методика дозволяє проектувати мікросервісні додатки зі значним скороченням як матеріальних витрат, так і тимчасових, що підтверджується розробленим програмним продуктом в даній магістерській роботі. Прогнози щодо розвитку досліджень. Розробити універсальну методику створення мікросервісних додатків, яка може бути використана для проектування мікросервісних додатків за допомогою різних програмних платформ. Розробити тестової систему на основі мікросервісного підходу. У розділі «Економіка» проведені розрахунки трудомісткості розробки програмного забезпечення, витрат на створення ПЗ й тривалості його розробки, а також провести маркетингові дослідження ринку збуту створеного програмного продукту.

Пояснительная записка: 106 с., 27 рис., 3 прил., 78 источника. Объект исследования: методология проектирования и тестирования микросервисних приложений. Цель магистерской работы: создание усовершенствованной методики проектирования микросервисних систем, исследование существующих методов контроля качества микросервисних приложений. Методы исследования. При решении поставленной задачи использовались научные достижения в областях разработки микросервисних систем и программного обеспечения. Научная новизна полученных результатов заключается в проведении анализа и выявлении недостатков традиционного подхода к разработке микросервисних систем и в создании методики проектирования микро- сервисних систем на различных языках программирования. Практическое значение работы заключается в разработке алгоритмов для создания, развертывания и масштабирования микросервисних приложений с помощью различных программных средств и создания тестовой системы на основе микросервисного подхода. Область применения. Разработанная методика может применяться для проектирования и создания микросервисних приложений. Значение работы и выводы. Усовершенствованная методика позволяет проектировать микросервисные приложения со значительным сокращением как материальных затрат, так и временных, что подтверждается разработанным программным продуктом в данной магистерской работе. Прогнозы по развитию исследований. Разработать универсальную методику создания микросервисних приложений, которая может быть использована для проектирования микросервисних приложений с помощью различных программных платформ. Разработать тестовую систему на основе микросервисного подхода. В разделе «Экономика» проведены расчеты трудоемкости разработки программного обеспечения, расходов на создание ПО и длительности его разработки, а также проведены маркетинговые исследования рынка сбыта созданного программного продукта.
Поштак Р. В. Дослідження ефективності методів контролю якості додатків з мікросервісною архітектурою : дипломна робота магістра спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення. - Дніпро, 2018
Keywords: msa, api, cpu, devops, docker, http, hyper-v, ssh, microservices, containerization, operating system, database.; мікросервіси, контейнеризація, операційна система, база даних; микросервисы, контейнеризация, операционная система, база данных.