Аналіз матеріалу та його параметрів для футерівки барабанного млина - Небилиця, Володимир Валерійович (НТУ «Дніпровська політехніка», 2019)
Об'єкт дослідження – процес експлуатації барабанних млинів з урахуванням особливостей їх функціонування. Мета роботи – підвищення довговічності робочих поверхонь барабанних млинів. Наукова новизна отриманих результатів полягає в наступному: визначено матеріал футерівки барабанного млина, що забезпечує максимальний захист і строк експлуатації робочих поверхонь; удосконалено механізм захисту робочих поверхонь барабанних млинів від ударних навантажень, абразивного зношування та корозії; систематизовано економічні ефекти, яких досягає підприємство при застосуванні визначених технічних рішень. Взаємозв’язок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри конструювання, технічної естетики і дизайну Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» в удосконаленні сучасних методів аналізу та розробці рекомендацій щодо розрахунку довговічності еластомерних деталей технологічного обладнання. Результати роботи можуть використовуватися в освітницькій та науково- дослідній діяльності. Сфера застосування розробки – проектування та конструювання технологічного обладнання. Економічний ефект від реалізації результатів магістерської роботи забезпечується підвищенням прибутків та сприянням економічній стабільності, незалежності і конкурентоспроможності машинобудівних підприємств в сучасних умовах.
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи ступеня магістра на тему: "Аналіз матеріалу та його параметрів для футерівки барабанного млина"
Зміст ВСТУП .......................................................................................................................... 7 Розділ 1. АНАЛІЗ СТАНУ ПИТАННЯ ..................................................................... 9 1.1 Загальні відомості ........................................................................................... 9 1.2 Конструкції кульових млинів ...................................................................... 13 1.3 Основні параметри руху барабана .............................................................. 14 1.3.1 Оборотність куль в млині ................................................................... 18 1.3.2 Дробарна середа барабанних млинів ................................................ 19 Висновки ............................................................................................................ 20 Розділ 2. КОНСТРУКТОРСЬКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗДІЛ ........................... 21 2.1 Особливості руйнування гумової футерівки в барабанних млинах ........ 21 2.2 Руйнування гумової футерівки в кульових барабанних млинах ............. 24 2.2.1 Руйнування футерування у вигляді плоских гумових плит ........... 25 2.2.2 Руйнування гумової футерівки типу плита-плита ........................... 27 2.2.3 Механізм руйнування гумової футерівки ......................................... 28 2.3 Розрахунок довговічності гумової футерівки барабанного млина .......... 30 2.4 Розрахунок довговічності гумової футерівки барабанного кульового млина МШЦ 3,2х3,1 .............................................................................................. 35 Висновки ............................................................................................................ 36 Розділ 3. МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА МОДЕЛЕЙ РУЙНУВАННЯ ЗАХИСНИХ ФУТЕРІВОК БАРАБАННОГО МЛИНА ......................................... 37 3.1 Аналіз методів визначення якості захисних футерівок на основі моделей руйнування ............................................................................................................. 37 3.1.1 Термомеханічне руйнування ................................................................... 37 3.1.2 Втомне руйнування .................................................................................. 38 3.1.3 Феноменологічна модель макроруйнування ......................................... 38 3.1.4 Метод прискорених випробувань на втомне руйнування ................... 43 3.2 Термодинамічне обгрунтування критеріїв руйнування .............................. 44 3.3 Визначення якості гумової футерівки на основі енергетичного критерію дисипативного типу .............................................................................................. 48 3.4 Методика визначення якості гумової футерівки через енергію руйнування гумових елементів ................................................................................................. 50 Висновки ............................................................................................................ 53 Розділ 4. ПЛАНОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗДІЛ ................................................... 54 6 4.1 Імітаційне моделювання ................................................................................. 54 4.1.1 Класифікація систем імітаційного моделювання ................................. 54 4.2 Проектування виробничої ділянки для виготовлення футерівки барабанного млина МШЦ 3.2х3.1 ................................................................... 58 4.3 Побудова моделі реалізації базової виробничої системи ....................... 59 Висновки ............................................................................................................ 65 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ ..................................................................................... 66
Keywords: БАРАБАННИЙ МЛИН, ФУТЕРІВКА, ГУМОВИЙ ЛІФТЕР, ДРОБАРНЕ СЕРЕДОВИЩЕ, ЗНОС БАРАБАНА БАРАБАННОГО МЛИНА.