Розробка раціональної технології доставки освітлювальної техніки по маршруту Карловац (Хорватія) - Винниця - Лазурко, Святослав (НТУ "ДП", 2020)
Внаслідок активних зовнішньоекономічних торговельних відносин між різними країнами, все більш важливе місце на ринку транспортних послуг займають міжнародні перевезення. Міжнародними вважаються всі ті перевезення, при яких відбувається перетин автомобілем з вантажем одного чи більше державних кордонів. Постійні зміни на світовому ринку товарів і послуг призводять до перегляду умов, на яких здійснюються перевезення в міжнародному сполученні. Нововведення можуть стосуватися розмірів партій вантажу, інтервалів поставок, маршрутів перевезень. Вирішення проблеми, що виникають, може бути знайдено лише за рахунок комплексного впливу на всі ланки логістичного ланцюга на основі сучасних методів економіко-математичного моделювання, теорії ймовірності, теорії масового обслуговування. Результатом має бути інноваційні технологічні схеми, що забезпечують зменшення логістичних витрат, збільшення надійності поставок, покращення техніко-експлуатаційних показників використання рухомого складу та об’єктів логістичної інфраструктури
Keywords: КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, СХЕМА ДОСТАВКИ, ЛОГІСТИЧНІ ВИТРАТИ, ЙМОРІРНСТЬ СВОЄЧАСНОЇ ДОСТАВКИ