Размер частиц магнитного утяжелителя после выхода их из магнитного поля - Младецкий, И. К.; Пайва, Э. М. (My University, 2012)
На підставі залежності інерції феромагнітної частинки і змінного магнітного поля, що діє на неї, визначений кут запізнювання між вектором магнітного поля і віссю легкого намагнічення частинки. Визначено, що розмагнічування частинки можна добитися в полях понад десять кілогерц. Знайдена також залежність розміру флокул обважнювача залежно від залишкової намагніченості, після виходу частинки з магнітного поля регенераційного апарату.

На основании зависимости инерции ферромагнитной частицы и переменного магнитного поля, действующего на нее, определен угол запаздывания между вектором магнитного поля и осью легкого намагничивания частицы. Определено, что размагничивания частицы можно добиться в полях свыше десяти килогерц. Найдена также зависимость размера флоккул утяжелителя в зависимости от остаточной намагниченности, после выхода частиц из магнитного поля регенерационного аппарата.
Keywords: магнітна і електрична сепарація; инерция ферромагнитной частицы; переменное магнитное поле