Перспективи розвитку водневої енергетики на базі вугільних шахт, що закриваються - Постол, Н. О.; Бондаренко, В. І. (НТУ ДП, 2022)
У відповідь на Паризьку угоду про клімат, багато розвинутих країн вжили заходи зі скорочення викидів CO 2 за рахунок зменшення споживання вуглеводнів та збільшення використання екологічно чистої енергії. Однак через брак великих накопичувачів енергії, погодних умов, складностей інтеграції в традиційні енергетичні мережі, ефективність використання енергії вітру та сонця залишається вкрай низькою.
Keywords: воднева енергетика; вугільна шахта; альтернативна енергетика