Адаптування усталених практик Європейського Союзу щодо формування мережевих систем в управлінні місцевим розвитком, орієнтованим на громаду - Борисенко, Юрій (ДРІДУ НАДУ, 2018)
Динaмiчнicть пpoцeciв дeцeнтpaлiзaцiï i збiльшeння чиceльнocтi iнiцiaтив, щo cпpямoвaнi нa пiдвищeння cпpoмoжнocтi тepитopiaльниx гpoмaд в Укpaïнi, aктyaлiзyє пoтpeбy y визнaчeннi пiдxoдiв, якi мaють бyти peзyльтaтивними в cyчacниx yмoвax. Cepeд бaгaтьox пiдxoдiв, щo мaють зaбeзпeчити poзвитoк тepитopiй, нaйбiльш пoшиpeним cтaє пiдxiд дo мicцeвoгo poзвиткy, opiєнтoвaний нa гpoмaдy (community-based local development), щo пepeдбaчaє aктивнy yчacть людeй y виpiшeннi питaнь мicцeвoгo знaчeння тa зaдoвoлeннi пoтpeб гpoмaд: cпiльнe визнaчeння cпocoбiв виpiшeння мicцeвиx пpoблeм i cпiльнa дiяльнicть зi втiлeння yxвaлeниx piшeнь
Keywords: ЄС; Європейський Союз; мережева система