Проблема використовування дiгітальних технологій та баз знань у соціально-гуманітарної сфері - Чернова, Л. Е. (My University, 2014)
У тексті доповіді аналізується досвід використовування у дослідницьких та навчальних практиках дігітальних та інформаційних технологій в соціально-гуманітарних науках, їх можливості та проблеми, бар’єри у створенні колективної скарбниці знань людства.

At the text of article analyzes the experience of utilization fin research and teaching practices digital and information technology in the social and human sciences, their opportunities and challenges, barriers to the creation of collective treasury of human knowledge.
The problem of utilization digital technology and bases of knowledge in the social and humanitarian sphere
Keywords: дегітальні технології; digital technology; інформаційні технології; IT; бази даних; освіта; education; пізнавальна діяльність; cognitive activity; закономірності автоматизованої обробки даних; pat- terns of automated data processing