Дослідження ефективності різних алгоритмів кластеризації для обробки даних польового експерименту з дослідження родинних звʼязків ліній соняшнику - Сіренко, Р. В.; Терещенко, Е. В. (My University, 2024)
У контексті вивчення родинних зв’язків ліній соняшнику виникає проблема необхідності ефективної математичної обробки обширних даних, отриманих у ході польового експерименту. Зібрані дані мають великий обсяг та включають різноманітні параметри, що потребують точної обробки та аналізу. Основні проблеми створеного програмного застосунку виникають через обмежений функціонал існуючого алгоритму, який ґрунтується на повному переборі. Реалізований алгоритм обмежує ефективність та точність аналізу, що призводить до проблем у функціонуванні програмного застосунку. Основні недоліки включають обмежену ефективність, недостатню точність порівнянь і відсутність альтернативних алгоритмів. Мета задачі полягає у вирішенні цих проблем через розробку та впровадження альтернативних алгоритмів, використання методів кластеризації та підвищення точності порівнянь.
Keywords: кластерізація; вирощування соняшника; польовий експеремент