Лексико-граматичні проблеми перекладу публіцистичної літератури (на матеріалі англомовних та німецькомовних творів) - Красікова Вікторія Сергіївна (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра студента Красікової Вікторії Сергіївни академічної групи 035м-24з-1 ЕТФ спеціальності 035 Філологія. Метою роботи є здійснити комплексний аналіз лексико-граматичних проблем перекладу публіцистичних текстів англійською та німецькою мовами та визначити ефективні шляхи їх подолання шляхом застосування перекладацьких трансформацій.
Lexical and grammatical problems of translating publicistic literature (case-study of English and German materials)
Keywords: Переклад; перекладацькі трансформації; публіцистичний стиль; лексичні особливості; граматичні особливості; еквівалентність; адекватність; міжкультурна комунікація.