Оцінка стану техногенного навантаження на природне середовище міста Черкаси - Півненко, Юлія Олегівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2022)
Пояснювальна записка: 64 с., 13 рис., 1 табл., 4 додатки, 17 літературних джерела. Мета роботи: дослідження та оцінка впливу техногенної діяльності людини на природне середовище міста Черкаси.
Кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 101 Екологія
У теоретичному розділі надані оцінка стану геологічного та природного середовища м. Черкаси, аналіз екологічної ситуації міста; описані основні забруднюючи підприємства; приведені рекомендації та конкретні заходи щодо попередження негативних і небезпечних геологічних та техногенних процесів. У практичному розділі кваліфікаційної роботи визначено методику відбору проб повітря на вміст концентрації SO2, відібрано проби, проаналізовано та отримано результати, які порівнянні з ГДК.
Keywords: ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНІ ПРОЦЕСИ; ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ; ДІОКСИД СІРКИ; МЕТОДИ ПОКРАЩЕННЯ ПОВІТРЯНОГО СЕРЕДОВИЩА