Екологічна оцінка шламосховища Придніпровської ТЕС: шляхи удосконалення складування золошлакових відходів - Ряба, А. М.; Борисовська, О. О. (My University, 2023)
Шламосховище ТЕС – невід'ємна частина інфраструктури, яка може негативно впливати на навколишнє середовище. Контроль та управління необхідні для уникнення забруднення ґрунту, води, викиду шкідливих газів і загроз для природи і здоров'я. Дотримання екологічних стандартів та використання технологій очищення сприяє зменшенню негативного впливу шламосховища ТЕС. Придніпровська ТЕС має систему гідравлічного видалення золи та шлаків. Транспортування шлаків відбувається за допомогою шламопроводів. Золовідвал розділений на дві секції, з роботами з нарощування ярусів для збільшення ємності і строку експлуатації.
Keywords: Придніпровська ТЕС; шламосховище; золошлакові відходи; система гідравлічного видалення золи