Вагова функція фільтру Колмогорова–Вінера на основі функцій Бесселя для телекомунікаційного трафіку в GFSD моделі - Ралько, Ілля Петрович (My University, 2022)
В роботі довизначено кореляційну функцію трафіку в GFSD моделі у неперервному випадку. Досліджено розв’язки відповідного рівняння Вінера–Хопфа на основі методу Галеркіна, в рамках якого застосовано обірване розвинення за функціями Бесселя першого роду. Дослідження проведено до наближення 15 функцій включно. На основі отриманих графіків порівняння лівої та правої частин інтегрального рівняння Вінера–Хопфа проілюстровано збіжність методу.
Keywords: ІНТЕГРАЛЬНЕ РІВНЯННЯ ВІНЕРА–ХОПФА, ВАГОВА ФУНКЦІЯ ФІЛЬТРУ КОЛМОГОРОВА-ВІНЕРА, ФУНКЦІЇ БЕССЕЛЯ ПЕРШОГО РОДУ, МЕТОД ГАЛЕРКІНА, GFSD МОДЕЛЬ, ПРОГНОЗУВАННЯ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОГО ТРАФІКУ, НЕПЕРЕРВНИЙ ВИПАДКОВИЙ ПРОЦЕС