Алгоритм визначення напружень у ванті з дефектом виготовлення - Бельмас, І. В.; Колосов, Д. Л.; Білоус, О. І.; Танцура, Г. І.; Онищенко, С. В.; Шустова, А. О.; Краснокутський, О. М. (My University, 2024)
Отримано в замкненому вигляді аналітичні залежності, що дозволяють визначати напружено-деформований стан композитної багатошарової ванти з частковим локальним від’єднанням окремого шару з урахуванням розриву одного елемента армування. Встановлено алгоритм визначення напружено-деформованого стану композитної багатошарової ванти з частковим від’єднанням окремого шару з урахуванням розриву одного елемента армування. Встановлено характери залежності коефіцієнтів нерівномірності розподілу навантаження елементів армування ванти, переміщення та тангенсів кутів зсуву від номера ушкодженого троса за наявності часткового локального від’єднання окремого шару ванти.

Analytical dependencies are obtained in a closed form, which allow determining a stress-strain state of a composite multi-layer rope with partial local detachment of a separate layer, considering the breakage of one reinforcing element. An algorithm for determining a stress-strain state of a composite multi-layer rope with partial detachment of a separate layer considering the breakage of one reinforcing element is established. Characteristics of a dependency of unevenness coefficients of load distribution in reinforcing elements, displacements and shear angle tangents on the ordinal number of a damaged cable in a presence of partial local detachment of a separate layer of a composite stay rope is established.
Algorithm for determining tensions in a stay cable with a manufacturing defect
Keywords: композитна ванта; напружено-деформований стан; математична модель; дефект виготовлення; ділянка непроклеювання; розрив троса; коефіцієнт нерівномірності навантажень; переміщення тросів; кут зсуву гуми; composite stay cable; stress-strain state; mathematical model; manufacturing defect; detachment area; cable breakage; load unevenness coefficient; cable displacement; rubber shear angle